Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Papiercontainer vat vuur in BS Sint-Victor Turnhout: 200 leerlingen geëvacueerd - UPDATE

Brandweer Kempen

In de basisschool Sint-Victor in de Kasteeldreef in Turnhout is vanmiddag rond 13.05u  brand ontstaan in een papiercontainer. 200 leerlingen werden uit voorzorg geëvacueerd naar de speelplaats van de school. Niemand raakte gewond. De politie vraagt om de omgeving voorlopig te vermijden.

Zowel brandweer Kempen, politie als ziekenwagens rukten uit naar BS Sint-Victor in Turnhout, na een brandmelding rond 13 uur vanmiddag. Een papiercontainer had vuur gevat, en daarom moesten zo'n 200 leerlingen uit voorzorg geëvacueerd worden naar de speelplaats. De brandweer kon de beperkte brand blussen. De politie vraagt wel om voorlopig de omgeving van de school te vermijden. (pol/bw)

Update 14.40u

14.30 uur
'Intussen is de brandweerinterventie afgerond en zijn de meeste leerlingen kunnen terugkeren naar hun klaslokalen', meldt politie Regio Turnhout.  'Een deel van het schoolgebouw blijft voorlopig nog wel even afgesloten, totdat het voldoende geventileerd is. Voor de leerlingen die nog niet kunnen terugkeren naar hun klassen, voorziet de school opvang in andere lokalen. Bij de brand raakte niemand gewond.' (pol)

Kasteeldreef, Turnhout, België

Brandweer Kempen

Deel dit artikel